Jau vairāk kā 40 gadus Kerakoll kā pasaules vadošā GreenBuilding kompānija materiālu un konsultāciju jomā izplata savu filozofiju, kas ietver augstus mājokļu un būvniecības stila standartus un balstīta uz ekoloģiski draudzīgām tehnoloģijām, kuras piedāvā tādu materiālu izmantošanu, kas izceļas ar dabisko gaiscaurlaidību un augstu energoefektivitāti.

GreenBuilding nozīmē koncentrēšanos uz apkārtējo vidi

Vides aizsardzība, klimata izmaiņas, neatjaunojamo enerģijas avotu izmantošanas ierobežošana – visi šie faktori ir ļoti svarīgi, lai nodrošinātu labāku dzīves kvalitāti tagadējām un nākamajām paaudzēm. Būvniecības un rekonstrukcijas veicināšana, izmantojot materiālus, kuri satur vienīgi minerālas vai dabiskas izcelsmes sastāvdaļas un izceļas ar zemu ietekmi uz vidi, iegūti otrreizējās pārstrādes rezultātā un ar zemu CO2 izmešu līmeni, ir Kerakoll Green Building kompānijas darbības pamats un tās ieguldījums mūsu planētas aizsardzībā. Visa Kerakoll ECO līnijas produkcija ir sertificēta attiecībā uz ekodraudzīgumu atbilstoši iedarbības uz vidi novērtēšanas sistēmas standartiem GreenBuilding Rating ECO 2011.

Kerakoll GreenBilding rūpējas, lai tiktu ierobežotas slimības, ko sauc par „slimo ēku sindromu”.

No Pasaules Veselības aizsardzības organizācijas pētījumiem izriet, ka apmēram 20% rietumvalstu iedzīvotāju cieš no „slimo ēku sindroma” (galvassāpes, nelabums, kairināmība), kas rodas no zemas ķīmiskās izcelsmes būvmateriālu kvalitātes un nepietiekamas ēku gaiscaurlaidības un ventilācijas. Kerakoll GreenBuilding ierobežo ēkas konstrukcijas trūkumu izraisītās nepatīkamās izjūtas, kā arī samazina gaisa piesārņojumu telpās, nodrošinot tūlītēju komforta un dzīves labklājības uzlabošanos.
Visai Kerakoll ECO līnijas produkcijai ir bioloģiskās atbilstības sertifikāti, ko izsniedz par produkcijas atbilstību iedarbības uz cilvēku veselību un ēku stāvokli novērtēšanas sistēmas standartiem Green Building Rating ECO 2011.

GreenBuilding uzlabo gaisa kvalitāti telpās

Jaunākie pētījumu dati par piesārņojumu dzīvojamajās mājās ir satriecoši: gaisa kvalitāte ēkas iekšienē var būt 2-5 reizes sliktāka par gaisa kvalitāti ārpus tās. Iekšējais mikroklimats kopā ar ķīmisko piesārņojumu būtiski ietekmē to telpu kvalitāti, kurās mēs uzturamies, un līdz ar to – arī mūsu labsajūtu. Tādu ekoloģiski tīru materiālu, kuri neizdala toksiskas vielas, izmantošana, atgriešanās pie dabiskiem šķīdumiem, apmetumiem un dabiskām krāsām, kas ļauj sienām elpot – tas ir risinājums ļoti svarīgai un izplatītai problēmai –gaisa kvalitātes uzlabošanai ēku iekšienē, lai sasniegtu pilnīgu labsajūtu. Gaiscaurlaidības un ķīmisko vielu satura pārbaudes tika veiktas Eiropas Iekštelpu gaisa izpētes centrā – Eiropas Komisijas Apvienotajā pētniecības centrā (JRC) Ispras pilsētā. Gaistošo organisko savienojumu (GOS) analīzes sertificētas Vācijas apvienībā GEV.

GreenBuilding novērš mikroorganismu vairošanos

Tādi alergēni kā, piemēram, ērces, sēnītes un baktērijas kļūst par vides piesārņotājiem, kuri rada arvien lielākas bažas. Zinātniskie pētījumi saista to esamību dzīvojamajās telpās ar pieaugošu alerģisko reakciju un astmas slimību gadījumu skaitu bērnu un jaunāka gadagājuma pieaugušo vidū. Šo organismu attīstību veicinošie faktori ir augsts mitrums un nepietiekama sienu gaiscaurlaidība. Kerakoll® materiāliem ar augstu pH koeficientu piemīt dabiskas antibakteriālas un antifungicīdas īpašības un tie nodrošina sausu, veselīgu un nekaitīgu vidi, atrisinot ūdens kondensēšanās problēmu, kā rezultātā baktērijām un pelējumam nav labvēlīgu apstākļu, lai vairotos un izplatītos, nekaitējot ēkām un to iedzīvotāju labsajūtai.
Pārbaudes tika veiktas STCB (Celtniecības zinātniski tehniskā centra) Enerģētikas, veselības un apkārtējās vides nodaļas veselības daļas mikrobioloģijas laboratorijā Marne –la-Vallée, Parīzē, sadarbībā ar Parīzes Pastēra Institūtu un Higiēnas, epidemioloģijas un mikoloģijas institūtu Briselē.

GreenBuilding uzlabo ēku energoefektivitāti

Dzīvojamo ēku patērētā enerģija veido 30% no visas valstī patērētās enerģijas un izdala 25% no kopējiem oglekļa dioksīda izmešiem. Dzīvojamo ēku energoietilpības un to kaitīgās ietekmes uz apkārtējo vidi samazināšana ir GreenBuilding Kerakoll® galvenais uzdevums. Lai sasniegtu šo mērķi, izmanto dabiskus izolējošus segumus un elpojošu dabisku apmetumu, kas nodrošina labu siltumizolāciju, vienlaicīgi saglabājot ēku sienu gaiscaurlaidību. Pateicoties tam, apsilde un vēdināšana kļūst lētāka, bet ēkas iekštelpas – veselīgākas un ekoloģiski draudzīgākas, kas veicina labāku iedzīvotāju pašsajūtu. Gaiscaurlaidība un energoefektīvās izolācijas sistēmas tiek testētas Klima Room – īpašā ultramūsdienīgā siltumkamerā ar unikāliem izmēriem, kas izveidota pēc inovatīva projekta, izstrādāta sadarbībā ar Modenas Universitātes Civilās būvniecības fakultāti, un ko apstiprinājis Nacionālā pētniecības centra(NRC) Būvniecības tehnoloģiju institūts (ITC) Milānā.